A  A  A +
Πίσω
Μπισκότα με κόκκινα μούρα
Μπισκότα με κόκκινα μούρα

Τεμάχια: 20

Χρόνος παρασκευής: 100-105΄ 

Υλικά

230 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
260 γρ. Αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. κόκκινα μούρα (αποξηραμένα)
50 γρ. σοκοσταγόνες

Βήματα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε τα μούρα και τις μπίλιες σοκολάτας για να δέσουν όλα μαζί. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε πάχος 1 ή 2 εκατ. Κόβουμε με κουπάτ (διαμέτρου 6 εκατ.), τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά, ώστε να παραμείνουν τραγανά και ανοιχτόχρωμα.

 

Συνταγή-Εκτέλεση: Ελένη Καμάρδα

Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 178 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2014) του περιοδικού Βιοτεχνική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική.