Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Carnicero steak bar
Carnicero steak bar

Tο Yolenis απέκτησε ένα νέο εντυπωσιακό ναό του κρέατος. Ο πολυχώρος της Σόλωνος υποδέχεται το Carnicero Meat & delicatessen, για να σερβίρει τα εξαιρετικά του πιάτα, στο πρώτο επίπεδο του ανακαινισμένου Yoleni's.

 

Παρουσίαση: Ελένη Δόνου, Φωτό: Δημήτρης Κολιός

Η αρχή για τη λειτουργία του πολυχώρου Yoleni's έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν το online κατάστημα, ύστερα από δύο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, ένωσε αρμονικά το retail με την εστίαση, στο Yoleni’s Flagship Store, στο κέντρο της Αθήνας. Φέτος, η επιχείρηση προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με τα κρεοπωλεία Carnicero, ενώ ταυτόχρονα μετέφερε το εδωδιμοπωλείο του στο ισόγειο και δημιούργησε ένα κελάρι με 400 ετικέτες ελληνικών κρασιών, με τη βοήθεια της ομάδας All About Wine στο υπόγειο. Aν και φαίνεται ότι πολλά αλλάζουν στον γαστρονομικό πολυχώρο, ωστόσο η φιλοσοφία του Yoleni’s παραμένει η ίδια: Η εξερεύνηση των ελληνικών γεύσεων μέσα από μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Κρεοπωλείο και Steak Bar

Το κρέας συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον πρώτο όροφο του πολυχώρου και συγκεκριμένα στο ολοκαίνουργιο Steak Bar, όπου το πρότυπο κρεοπωλείο Carnicero της Μαίρης Αδαμοπούλου έχει αναλάβει τόσο το κομμάτι της Εστίασης όσο και το κομμάτι του κρέατος, περιμένοντας να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη: «Η φετινή μας συνεργασία στο Yoleni’s εγγυάται εξαιρετικό κρέας, προσεγμένα πιάτα και φοβερή σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής», μας λέει ο Γιάννης Γεωργιάδης, συντονιστής της ομάδας μάρκετινγκ του Yoleni’s, o οποίος προσθέτει πως «επειδή είδαμε ότι λόγω περιοχής, υπάρχει μια δυναμική στο delivery, θα έχουμε και πιο casual πιάτα, σε καλές τιμές και προσανατολισμένα στη νέα αυτή επιλογή του πρώτου ορόφου». Εδώ ο πελάτης έχει και πάλι τη δυνατότητα να επιλέξει από το κρεοπωλείο όποια κοπή επιθυμεί να την απολαύσει στο εστιατόριο ή να ψωνίσει εκλεκτής ποιότητας κρέατα για το σπίτι του. «Το κρέας είναι τάση, αν ρίξουμε μια ματιά στις νέες εστιατορικές αφίξεις. Εμείς παρατηρούμε μια στροφή του Έλληνα σε πιο ιδιαίτερες κοπές κρεάτων, ενημερώνεται για διαδικασίες όπως η ωρίμανση και το marbling. Όσον αφορά τη συνεργασία με το Yoleni's, είναι γεγονός πως μας ενδιέφερε ένα spot στο κέντρο της Αθήνας και μας φάνηκε ενδιαφέρον να ανήκουμε στο Yoleni's γιατί μας ταιριάζε αισθητικά», εξηγεί η ιδιοκτήτρια του Carnicero, Μαίρη Αδαμοπούλου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοπής κρεάτων το Carnicero φέρνει ελληνικό κρέας από επιλεγμένες φάρμες, αλλά και prime κρέατα εισαγωγής όπως Black Angus και Wagyu από φάρμες της Αμερικής, της Ουρουγουάης και της Αυστραλίας, αλλά και κοπές που έχουν υποστεί μακρά ξηρή ωρίμανση. «Ο Έλληνας ψωνίζει περισσότερο μοσχάρι, ποντίκι και κιλότο, ζητάει πληροφορίες για premium προϊόντα, ενώ υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για βιολογικά κοτόπουλα», μας πληροφορεί ο επικεφαλής του Carnicero, Χρήστος Θωμάς.

 

Το κρεοπωλείο Carnicero προµηθεύει το εστιατόρια και µε εξαιρετικές κοπές κρεάτων.

 

Στον πρώτο όροφο του Yoleni's γεύεσαι εξαιρετικής ποιότητας κρέατα σε μια σύγχρονη ατμόσφαιρα steak bar.

 

O πολυχώρος ανανεώνεται

Με κοινό παρανομαστή την ελληνικότητα του Yoleni’s, το εδωδιμοπωλείο, σε συνεργασία με το οπωροπαντοπωλείο ‘‘Χωριουδάκι’’, μικραίνει το προϊοντικό του μείγμα, κρατώντας την αφρόκρεμα των ετικετών που ο ίδιος ο καταναλωτής προτίμησε και ανέδειξε, ενώ διοργανώνει πάγκους γευσιγνωσίας όπου σε εβδομαδιαία βάση μικροί παραγωγοί παρουσιάζουν την προσωπική τους επιχειρηματική ιστορία: «Πρωταρχικός στόχος της εστίασής μας είναι η ανάδειξη ιδιαίτερων ελληνικών προϊόντων, χωρις να αλλοιωθούν γευστικά μέσα στις μαγειρικές μας προτάσεις. Τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα ποιοτικά, αντίθετα είναι σε πολύ υψηλό γευστικό επίπεδο», μας εξηγεί ο δημιουργός γεύσεων του Yoleni’s Γιώργος Παναγιώτης. Στο επίκεντρο της ελαφριάς εστίασης του πολυχώρου φέτος αναδεικνύεται η παραδοσιακή ελληνική πίτα σε ιδιαίτερες παρασκευές όπως η μελιτζανοκιμαδόπιτα, η πίτα-σπετσοφάι, η πίτα παστιτσάδα και η πίτα με πικάντικα χόρτα και αυγό: «Οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν το φαγητό που περίσσευε από την προηγούμενη μέρα για να φτιάξουν τις πίτες τους, ήταν θέμα οικονομίας αλλά δημιουργούσαν υπέροχες γεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να φτιάξουμε και εμείς αντίστοιχα γεύματα. Άλλωστε οι πίτες είναι ο πρωταγωνιστής της ελληνικής γαστρονομίας», προσθέτει ο Γιώργος Παναγιώτης. Τελευταία προσθήκη, το πρωϊνό στο Yoleni’s με κεντρικό άξονα βιολογικά, σιγομαγειρεμένα αυγά με παραλλαγές ελληνικών παραδοσιακών συνταγών, ενώ σύντομα θα λανσαριστεί ένα μενού για δείπνο, με δημιουργικά πιάτα, αξιοποιώντας τους Έλληνες παραγωγούς.

 

O επικεφαλής της ομάδας του Carnicero στο Yoleni's, Χρήστος Θωμάς.

 

HOT POINTS

 

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ 

Στο κρεοπωλείο του Carnicerο, µέσα στο Yoleni's, o πελάτης έχει τη δυνατότητα να αγοράσει για το σπίτι ή να απολαύσει στη σάλα του εστιατορίου, prime cuts από εξαιρετικά κρέατα. 

 

ΕΡΕΥΝΑ ΓΕΥΣΕΩΝ 

Ο δηµιουργός γεύσεων Γιώργος Παναγιώτης µαζί µε την οµάδα marketing του Yoleni's ερευνούν τις νέες τάσεις και τα νέα προϊόντα, ώστε να έχουν πάντα ένα πλήρως ενηµερωµένο µενού.

 

PREMIUM menu 

Rib eye µόσχου, Picanha, Burger Black Angus, ταλιάτα, Spare Ribs, Entrecote είναι λίγα µόνο από τα πιάτα που δηµιουργεί η οµάδα του Carnicero στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου.