ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Σουβλάκι με... φαντασία!
Σουβλάκι με... φαντασία!

Αν και οικείο και εξαιρετικά δημοφιλές, το σουβλάκι παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο στα χρόνια: Γύρος ή καλαμάκι (από χοιρινό ή κοτόπουλο) -ενίοτε και κεμπάπ ή μπιφτέκι- τυλιχτά σε πίτα ή ανάμεσα σε ψωμάκι, με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και σος... Η καινοτομία έγκειται συχνά στην πίτα ή στη sauce και κάπου εκεί εξαντλούνται συχνά τα περιθώρια δημιουργικής διαφοροποίησης. Στην πραγματικότητα υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να προτείνετε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, χωρίς να χαρακτηριστείτε εξαιρετικά γκουρμέ ή ξένοι με την ελληνική γευστική παλέτα... Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει τέσσερις μοναδικές συνταγές για σουβλάκι, λοιπόν, ιδανικές για κάθε επαγγελματία που θέλει να κάνει τη διαφορά:

Χοιρινό με κεφτέ και πιπεριά Φλωρίνης

Πίτα με κοτόπουλο και χωριάτικη σαλάτα

Ψωμάκι με λουκάνικο και τυροκαφτερή

Κεμπάπ με μελιτζανοσαλάτα

 

 

Συνταγές/Εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη σχολή Chef d'oeuvre.

Aπό το τεύχος 59 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού ΨΗΤΟ