Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Συγχωνεύονται ΜΥΘΟΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
Συγχωνεύονται ΜΥΘΟΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Η Νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που γεννήθηκε από τη συγχώνευση της ΜΥΘΟΣ με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, αλλάζει τα δεδομένα, αφού αποτελεί πλέον τον 2ο ισχυρότερο παίκτη στην εγχώρια αγορά της μπίρας.

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Μύθος Ζυθοποιία και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας που θα έχει στην εγχώρια αγορά μπίρας μερίδιο περίπου 30%. Η συμφωνία των δύο εταιρειών θα «γεννήσει» μια καινούρια που θα φέρει το όνομα Νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία και σε αυτήν το πλειοψηφικό πακέτο θα το έχει η Carlsberg, ο πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος ζυθοποιίας στον κόσμο. Με όχημα 2 ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, τη διάθεση 14 εμπορικών σημάτων, εκ των οποίων τα 7 παράγονται στην Ελλάδα, ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 2.000 προμηθευτών, έντονη εξωστρέφεια και σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημιουργεί νέα δεδομένα για την εγχώρια αγορά μπίρας. Σε ό,τι αφορά στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές προοπτικές της, έχει ήδη συμφωνηθεί η υλοποίηση 5ετούς (2015-2019) πλάνου επενδύσεων, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, ενώ με πυρήνα εξωστρέφειας τα μεγάλα ελληνικά σήματα Mythos και FIX Hellas, η νέα εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση των εξαγωγών της, προσεγγίζοντας τους διεθνείς καταναλωτές σε ολοένα και περισσότερες αγορές, που ξεπερνούν τις  40 χώρες και στις 5 Ηπείρους. Η Νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία θα διοικείται από επταμελές  Εποπτικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον κ. Lars Lehmann (από τον όμιλο Carlsberg Group), Αντιπρόεδρο τον κ. Ι. Χήτο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Α. Καραφυλλίδη.

Στην φωτογραφία: Ο CEO της ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Α. Καραφυλλίδης (αριστ.) & ο πρόεδρος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ, Ι. Χήτος, στη διάρκεια συν/ξης Τύπου.

 

Από το τεύχος 56 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού ΨΗΤΟ.