A  A  A +
Πίσω
Ελληνικά μαγειρευτά: Κοντοσούβλι με μπριάμ
Ελληνικά μαγειρευτά: Κοντοσούβλι με μπριάμ

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε διαφορετικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου με πρωταγωνιστή φυσικά το κρέας...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1 κ. χοιρινό λαιμό (το χοντρό κομμμάτι)
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές
2 πατάτες
3 κολοκύθια
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
δυόσμο
χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια (για τη μαρινάδα)
1 πιπεριά (για τη μαρινάδα)
σκόρδο (για τη μαρινάδα)
κρασί (για τη μαρινάδα)
θυμάρι (για τη μαρινάδα)
μουστάρδα (για τη μαρινάδα)

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε καρέ το κρέας, το τοποθετούμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Το αλείφουμε με λάδι, το περνάμε σε σούβλα και ψήνουμε στο φούρνο. Έπειτα κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα βάζουμε όλα σε ταψάκι, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και χυμό φρέσκιας ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε το κοντοσούβλι με το μπριάμ.