Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε διαφορετικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου με πρωταγωνιστή φυσικά το κρέας...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Σπάμε τη μαστίχα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο υγρό αυτό το κρέας. Μαρινάρουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Σοτάρουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και κάνουμε μια σύβραση. Βάζουμε τις μπάμιες σε ταψάκι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα.