A  A  A +
Πίσω
Ελληνικά μαγειρευτά: Μοσχάρι λεμονάτο με φασόλια Πρεσπών
Ελληνικά μαγειρευτά: Μοσχάρι λεμονάτο με φασόλια Πρεσπών

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε διαφορετικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου με πρωταγωνιστή φυσικά το κρέας...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1/2 κ. σπαλομύτα
2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαντζουράνα
1 κ.σ. ρεβυθάλευρο
200 γρ. φασόλια Πρεσπών
ελαιόλαδο
δυόσμο

Βήματα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το λεμονοχυμό. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μαντζουράνα και λίγο νερό (μέχρι να το σκεπάσει), αφήνουμε να βράσει και δένουμε με 1 κ.σ. ρεβυθάλευρο. Βράζουμε τα φασόλια μέσα στο ζωμό του κρέατος. Ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, δυόσμο και λίγο ξύσμα από λεμόνι και σερβίρουμε.