Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε διαφορετικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου με πρωταγωνιστή φυσικά το κρέας...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Χαράζουμε και ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις περνάμε από ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε 1 ντομάτα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, λίγο δυόσμο και μαϊντανό και γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο σημείο που τις χαράξαμε, Ψήνουμε στους 170°C για 35’. Κόβουμε σε καρεδάκι το μοσχάρι, το σοτάρουμε μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε δάφνη, μπαχάρι και κανέλα, σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε με το ζωμό και 1 ντομάτα ψιλοκομμένη. Βράζουμε και σερβίρουμε.