A  A  A +
Πίσω
Ελληνικά μαγειρευτά: Μοσχάρι τας κεμπάπ με μελιτζάνες ιμάμ
Ελληνικά μαγειρευτά: Μοσχάρι τας κεμπάπ με μελιτζάνες ιμάμ

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε διαφορετικά φαγητά κατσαρόλας και φούρνου με πρωταγωνιστή φυσικά το κρέας...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1/2 κ. μοσχάρι (στρογγυλό ή ελιά)
1/2 κ. μελιτζάνες τσακώνικες
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
σκόρδο
μαϊντανό
δυόσμο
δάφνη
λίγο μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1 ποτήρι λευκό κρασί
250 ml ζωμό

Βήματα

Εκτέλεση

Χαράζουμε και ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις περνάμε από ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε 1 ντομάτα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, λίγο δυόσμο και μαϊντανό και γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο σημείο που τις χαράξαμε, Ψήνουμε στους 170°C για 35’. Κόβουμε σε καρεδάκι το μοσχάρι, το σοτάρουμε μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε δάφνη, μπαχάρι και κανέλα, σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε με το ζωμό και 1 ντομάτα ψιλοκομμένη. Βράζουμε και σερβίρουμε.