A  A  A +
Πίσω
Κεμπάπ με μελιτζανοσαλάτα
Κεμπάπ με μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

1 μεγάλη πίτα για σουβλάκι
100 γρ. μελιτζανοσαλάτα
30 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη καρεδάκι
50 γρ. ντομάτα κομμένη καρεδάκι
2 κεμπάπ (σύνολο 200 γρ.)
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για το κεμπάπ:
100 γρ. αρνίσιο κρέας
100 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
αλάτι, πιπέρι, κοκκινοπίπερο
1 μεγάλο κρεμμύδι

Βήματα

Εκτέλεση

Για τη μελιτζανοσαλάτα, ψήνουμε 4 μεγάλες μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ αφού τις έχουμε περάσει με χοντρό αλάτι. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε με το μαχαίρι. Ανακατεύουμε με 100 γρ. γιαούρτι, μία σκελίδα σκόρδο, 2- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό, 100 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι. Για το κεμπάπ, ζυμώνουμε τα υλικά καλά σε μίξερ ή στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί σωστά το μίγμα. Ψήνουμε την πίτα στο γκριλ ελαφρώς λαδωμένη και την αλοίφουμε με τη μελιτζανοσαλάτα. Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα και τέλος τα κεμπάπ και περιχύνουμε ελαφρώς με τη σάλτσα.

Tip: Καρυκεύουμε το κεμπάπ χωρίς να υπερβάλουμε, για να αναδειχθεί η γεύση όλων των υλικών και τυλίγουμε τον κιμά στο σουβλάκι, προσέχοντας να σχηματίζει ένα κεμπάπ όχι πολύ χονδρό, προκειμένου να ψηθεί όπως πρέπει.

Συνταγή/Εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 59 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού ΨΗΤΟ.