A  A  A +
Πίσω
Κρέας α λα ελληνικά: Κατσικάκι Σχοινούσας λεμονάτο με σταμναγκάθι και μυρώνια
Κρέας α λα ελληνικά: Κατσικάκι Σχοινούσας λεμονάτο με σταμναγκάθι και μυρώνια

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1 κιλό σπάλα κατσικίσια
500 γρ. σταμναγκάθι
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσσα
3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μάραθο (1/3 από 1 ματσάκι)
χυμό από 1 λεμόνι
καυκαλίθρες (1/3 από 1 ματσάκι)
μυρώνια (1/3 από 1 ματσάκι)
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπουκέ γκαρνί

Βήματα

Εκτέλεση

Βράζουμε την κατσικίσια σπάλα με το μπουκέ γκαρνί. Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι και το μπλανσάρουμε. Αφού βράσει, δένουμε τη σάλτσα με roux (αλεύρι, βούτυρο) και ρίχνουμε μέσα στο σταμναγκάθι και τα βότανα φρέσκα. Αφήνουμε να πάρει βράση και καρυκεύουμε. Σερβίρουμε.