A  A  A +
Πίσω
Κρέας α λα ελληνικά: Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες
Κρέας α λα ελληνικά: Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1 κόκορας
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
σέλινο
μπουκέ γκαρνί (δάφνη, μπαχάρι, θυμάρι, πιπέρι, πράσο)
2 ντομάτες μεγάλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κανέλα
200 ml λευκό κρασί
150 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
(για τη μαρινάδα)
1 λίτρο νερό
100 γρ. αλάτι
δάφνη
δεντρολίβανο
θυμάρι
σκόρδο

Βήματα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κόκορα στο μίγμα της μαρινάδας για 6 ώρες. Μετά τον μεριδοποιούμε και τον σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μπουκέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Παίρνει βράση και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγομαγειρεύουμε πάνω στη φωτιά ή με την κατσαρόλα σε φούρνο, στους 170°C για περίπου 45 ώς 60’. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και τελειώνουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη νωπή ή ξερή μυζήθρα.