Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Βάζουμε τον κόκορα στο μίγμα της μαρινάδας για 6 ώρες. Μετά τον μεριδοποιούμε και τον σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μπουκέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Παίρνει βράση και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγομαγειρεύουμε πάνω στη φωτιά ή με την κατσαρόλα σε φούρνο, στους 170°C για περίπου 45 ώς 60’. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και τελειώνουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη νωπή ή ξερή μυζήθρα.