A  A  A +
Πίσω
Κρέας α λα ελληνικά: Μαύρος χοίρος με όσπρια
Κρέας α λα ελληνικά: Μαύρος χοίρος με όσπρια

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

800 γρ. έως 1 κ. μαύρος χοίρος
200 γρ. ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε καρέ)
2 καρότα (κομμένα σε καρέ)
2 σέλινα (κομμένα σε καρέ)
άνιθος
δυόσμος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
δάφνη
μπαχάρι
κύμινο
φρέσκο κόλιαντρο
όσπρια (της αρεσκείας σας)

Βήματα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τον μαύρο χοίρο και σιγοβράζουμε τα λαχανικά με δάφνη και μπαχάρι. Στο μεταξύ έχουμε βάλει τα όσπρια από την προηγούμενη σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε, σουρώνουμε και ανακατεύουμε. Προς το τέλος του βρασμού του κρέατος, προσθέτουμε τα όσπρια και τα τελειώνουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε.