Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Ξεπλένουμε τον μαύρο χοίρο και σιγοβράζουμε τα λαχανικά με δάφνη και μπαχάρι. Στο μεταξύ έχουμε βάλει τα όσπρια από την προηγούμενη σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε, σουρώνουμε και ανακατεύουμε. Προς το τέλος του βρασμού του κρέατος, προσθέτουμε τα όσπρια και τα τελειώνουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε.