A  A  A +
Πίσω
Κρέας α λα ελληνικά: Μοσχάρι ελληνικής εκτροφής Τρικάλων με κριθαράκι
Κρέας α λα ελληνικά: Μοσχάρι ελληνικής εκτροφής Τρικάλων με κριθαράκι

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

1 κ. ελιά μόσχου Τρικάλων
1 καρότο
1 σέλινο
100 γρ. κρεμμύδι
δάφνη
μπαχάρι
1 ποδαράκι μόσχου
θυμάρι
φρέσκια ντομάτα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
κριθαράκι χοντρό
ελαιόλαδο

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε τεμάχια, το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Μαγειρεύουμε. Προς το τέλος σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και το κριθαράκι και τα προσθέτουμε στο κρέας. Αφήνουμε να βράσει και σερβίρουμε σε πιατέλα με τριμμένη μυζήθρα ή γραβιέρα. (Το ποδαράκι του μόσχου, το προσθέτουμε για περισσότερη γεύση και για να δέσει η σάλτσα λόγω του κολλαγόνου).