A  A  A +
Πίσω
Το κρέας στο επίκεντρο: Χοιρινό Κοντοσούβλι με σαγανάκι μανιταριών
Το κρέας στο επίκεντρο: Χοιρινό Κοντοσούβλι με σαγανάκι μανιταριών

Ο πάντα δημιουργικός Γιάννης Στανίτσας κάνει τις δικές του μοναδικές προτάσεις με πρωταγωνιστή το κρέας. 

Συνταγές-εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

*Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

1 κ. χοιρινό λαιμό
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι πουρέ
1 σκόρδο
1 ντομάτα πουρέ
λευκό κρασί
θυμάρι
δεντρολίβανο
κόλιαντρο ξερό
(για το σαγανάκι)
1/2 κ. διάφορα μανιτάρια
100 γρ. κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
μαϊντανό
λεμονοθύμαρο
100ml λευκό κρασί

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και μαρινάρουμε για 12 ώρες σε ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά . Το περνάμε σε ξύλινες σούβλες και το ψήνουμε στο φούρνο σε γκριλ και αέρα ή στο γκριλ. Για το σαγανάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μυρωδικά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε 200 ml σφιχτό ζωμό μοσχαριου. Αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν, καρυκεύουμε και σερβίρουμε.