A  A  A +
Πίσω
Μαροκινές Φλογέρες με μοσχάρι
Μαροκινές Φλογέρες με μοσχάρι

Υλικά

Για 1 μερίδα:
3 λεπτά φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
150 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
10 φύλλα κόλιανδρου
5 φύλλα δυόσμου
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι κόκκινο καγιέν καυτερό
1 πρέζα κύμινο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού με μέντα:
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 φύλλα μέντας
1 κ.γλ. μέλι
1 πρέζα κανέλα
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με φάρδος περίπου 15 εκ. και τις αλείφουμε με ηλιέλαιο. Καθαρίζουμε το μοσχάρι από το λίπος και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι, το σκόρδο και το τζίτζερ (ψιλοκομμένα) και μετά το αλατοπίπερο, το πιπέρι καγιέν, την κανέλα και το κύμινο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόλιαντρο και τον δυόσμο. Μόλις κρυώσει το μείγμα βάζουμε από 1 κουταλιά της σούπας στο κέντρο κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Για τη σάλτσα γιαουρτιού προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

 Από το τεύχος 48 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.