A  A  A +
Πίσω
Μαροκινή Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο
Μαροκινή Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

Υλικά

Για 1 μερίδα:
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7-8 ντοματάκια τσέρυ
150 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών ρας ελ χανούτ*
Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα κύμινο:
100 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. Μέλι
1 κ.γλ. Μουστάρδα
1 κ.γλ. τριμμένο κύμινο

Βήματα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια αφού πρώτα τις καθαρίσουμε καλά. Έπειτα πλένουμε τα νταματάκια τσέρυ και τα κόβουμε στη μέση και το φρέσκο κρεμμυδάκι επίσης πλυμένο και κομμένο λεπτά. Στη συνέχεια αλατίζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το μείγμα ρας ελ χανούτ. Το ψήνουμε στη σχάρα, αν έχουμε, αλλιώς στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και μετά το τελειώνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τέλος, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ξεκινώντας τη διαδικασία κάνοντας το λαδολέμονο. Σε ένα μπλεντεράκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε καλά και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά – σιγά. Μόλις δέσει το λαδολέμονο ρίχνουμε το κύμινο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Αφού έχουμε τελειώσει την προετοιμασία αναμειγνύουμε τα λαχανικά με την πατάτα και τη σάλτσα κύμινο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας στο τέλος το κοτόπουλο.

*TIP: Το μείγμα ρας ελ χανούτ μπορεί να το βρεί κάποιος στην αγορά με τα μπαχαρικά. Ενδεικτικά περιέχει πιπέρι κόκκινο καγιέν, κύμινο, κόλιανδρο σε σκόνη, τζίτζερ σε σκόνη κουρκουμά, πουλ μπιπέρ, σπόρους από κάρδαμο.

Από το τεύχος 48 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.