A  A  A +
Πίσω
Νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου από τον Jamie Oliver
Νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου από τον Jamie Oliver

Υλικά

25 τμχ φτερούγες κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα:
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. Μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κόκκινο τσίλι, κομμένα σε φέτες
1-2 εκατοστά τζίντζερ, τριμμένο
4-5 κλωναράκια θυμάρι, φύλλα

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά σε μπολ για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε πιάτο και τις καλύπτουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανάβουμε τη σχάρα ή καίμε το λάδι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσει το χαρακτηριστικό  χρυσαφί χρώμα.

Συνταγή: Jamie Oliver

Από το τεύχος 52 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού ΨΗΤΟ