A  A  A +
Πίσω
Ψωμάκι με λουκάνικο και τυροκαφτερή
Ψωμάκι με λουκάνικο και τυροκαφτερή

Υλικά

1 ψωμάκι
60 γρ. τυροκαφτερή
1 πατάτα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο
1/2 ντομάτα
Για την τυροκαφτερή:
100 γρ. φέτα
1/2 κόκκινη πιπεριά
2 γρ. πάπρικα σε σκόνη
2 γρ. μπούκοβο
20 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξύδι

Βήματα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την τυροκαφτερή ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες, το περνάμε σε σουβλάκι και ψήνουμε. Ψήνουμε και το ψωμάκι, το αλοίφουμε με την τυροκαφτερή και σερβίρουμε με το σουβλάκι λουκάνικο. Για τις γκοφρέτες πατάτας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο μαντολίνο σε sticks, τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, στεγνώνουμε και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ. Τις τηγανίζουμε και σερβίρουμε πάνω από το λουκάνικο.

Tip: Το κορν φλάουρ στο οποίο περνάμε τις πατάτες μετά το πλύσιμο και το στέγνωμά τους λειτουργεί σαν κουρκούτι χαρίζοντας στο τελικό προϊόν ένα χρυσαφί χρώμα. Έτσι συνοδεύετε το λουκάνικό σας με τον πλέον εντυπωσιακό  τρόπο!

Συνταγή/Εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 59 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού ΨΗΤΟ.