Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
* Υλικά για 2 άτομα
Μαρινάρουμε το κρέας για 4 ώρες τουλάχιστον. Το ανοίγουμε, απλώνουμε το καρότο, κάποιο μαλακό ή ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας μας και σκόρδο, ρολάρουμε, σοτάρουμε, σβήνουμε με κρασί και ψήνουμε στους 170°C για 40 με 45 λεπτά. Για τη σάλτσα, παίρνουμε φραμπουάζ, τα αφήνουμε να πάρουν βράση με ζωμό κότας και στο τέλος τα “δένουμε” με λίγο βούτυρο, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Για τη γαρνιτούρα, χοντροκόβουμε το λάχανο (λευκό και λίγο κόκκινο), προσθέτουμε ρόδι και καρότο, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο βουτυράκι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σερβίρουμε.