Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
* Υλικά για 4 άτομα
Ανοίγουμε το μοσχαρίσιο λαιμό, τον μαρινάρουμε με μουστάρδα, σκόρδο, κάρδαμο, θυμάρι, μαϊντανό και τους κόκκους πιπέρι, τον ρολάρουμε και τον τυλίγουμε με το δίχτυ, σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σβήνουμε με λευκό κρασί και ψήνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε ψιλό καρεδάκι και τα σοτάρουμε με το κριθαράκι στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε το κριθαράκι με τη γλυκοκολοκύθα και το μοσχαρίσιο ρολό σε φέτες.