Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμε τη πανσέτα. Αφήνουμε σε ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, περνάμε στις σούβλες σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ και ψήνουμε στη σχάρα.
Tip: Το ξύσμα λεμονιού δίνει μία ιδιαίτερα πλούσια γεύση στο χοιρινό κρέας ιδιαίτερα σην πανσέτα και κάνει το τελικό αποτέλεσμα πιο καλοψημένο και τραγανό. Επίσης το ξύσμα δίνει πολύ περισσότερο άρωμα στο κρέας σε σχέση με το χυμό ακόμα κι αν βρίσκεται απλά στη μαρινάδα.
Από το τεύχος 48 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του ΨΗΤΟ.