Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Νέα Ελληνική κουζίνα στο Sani Gourmet 2013
Νέα Ελληνική κουζίνα στο Sani Gourmet 2013

Εξαιρετική επιτυχία γνώρισε και φέτος το γαστρονομικό φεστιβάλ Sani Gourmet στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Ο θεσμός εστίασε άλλη μια χρονιά στην νέα ελληνική κουζίνα, έχοντας ως προσκεκλημένους διακεκριμένους chefs όπως ο Έκτορας Μποτρίνι, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Γιώργος Βενιέρης.

Από τις 10 ως τις 19 Μαΐου, 12 σεφ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στα 4 εστιατόρια του Sani Resort. Συγχρόνως, έντονη παρουσία είχαν και 24 οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, ενώ το φεστιβάλ συνοδεύτηκε και από διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Ο κάθε σεφ είχε από 2 ως 4 μέρες στη διάθεσή του για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πάει την ελληνική γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα. Πρόθεση των διοργανωτών παραμένει η καταγραφή και η ανάδειξη του στίγματος της νέας ελληνικής κουζίνας, μαζί με όλα εκείνα τα διακριτά στοιχεία που την προσδιορίζουν ως αυτοδύναμη γαστρονομική κατεύθυνση. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για 8η χρονιά και έχει καταξιωθεί στην ελληνική γαστρονομία. Το φετινό θέμα είναι «Οδηγώντας την παράδοση στο μέλλον: η μνήμη της όσφρησης».

 

Στις φωτογραφίες από αριστερά:  Η σαλάτα «Πανδαισία» του chef Γιώργου Παπαϊωάννου. Μέλη της μπριγάδας του Μποτρίνι

Από το τεύχος 47 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.