A  A  A +
Πίσω
Αρνίσια κεμπάπ
Αρνίσια κεμπάπ

Υλικά

Για τα κεμπάπ:
500 γρ. κιμά αρνίσιο
1 τσίλι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γλ. κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 ασπράδι αβγού
Για τη σάλτσα:
200 γρ. γιαούρτι
½ αγγούρι χωρίς σπόρια ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
½ κ.γλ. κυμινόσπορο
Αλάτι – πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα υλικά για τα κεμπάπ και τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια. Ψήνουμε στη σχάρα. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο