A  A  A +
Πίσω
Βραστό χοιρινό κότσι πανέ
Βραστό χοιρινό κότσι πανέ

Υλικά

Υλικά για 2 κότσια
(για το βράσιμο)
1,5 λ. Νερό
1/2 ποτήρι ξίδι
1 κ.σ. Αλάτι
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γλ. μαύρους πιπερόκοκκους
(για το πανάρισμα)
2 φέτες χωριάτικο ψωμί σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδολίβανο
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γλ. ροζ πιπέρι σπασμένο
αλάτι
πιπέρι
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

Βήματα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τα κότσια στο νερό με το ξίδι, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι για περίπου 2 ώρες προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Αφαιρούμε τα κότσια και στεγνώνουμε. Σε μπλέντερ  χτυπάμε όλα τα υλικά του παναρίσματος εκτός της μουστάρδας. Αλείφουμε τα κότσια με τη μουστάρδα και κολλάμε πάνω σε αυτή το πανάρισμα. Ψήνουμε στους 180ºC για 15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Από το τεύχος 37 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο