A  A  A +
Πίσω
Δεντράκι ζεστής σαλάτας
Δεντράκι ζεστής σαλάτας

Υλικά

500 γρ. τοματίνια (μεσαίου μεγέθους)
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι
Ημίχοντρο αλάτι
Μαύρο πιπέρι
200 γρ. σπανάκι (μικρά φύλλα)
200 γρ. ρόκα (μικρά φύλλα)
1 χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου
150 γρ. κατσικίσιο τυρί (σπασμένο σε μικρά κομμάτια)

Βήματα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα τοματίνια σε ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στους 130º C για περίπου 2 ώρες (προσέχοντας να μην καούν). Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη ρόκα τα φύλλα δυόσμου και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μόνο λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιούμε δύο τσέρκια διαφορετικού μεγέθους για να στήσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε πρώτα στο μεγαλύτερο τσέρκι σαν βάση τα τοματίνια, γεμίζουμε με τα χορταρικά, απλώνουμε λίγο τυρί και αφού βάλουμε επάνω το μικρότερο τσέρκι επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά. Τέλος αφαιρούμε προσεκτικά τα δύο τσέρκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο πριν σερβίρουμε.

Από το τεύχος 38 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο