A  A  A +
Πίσω
Γιαουρτλού
Γιαουρτλού

Υλικά

5 ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσι
λίγη ρίγανη
40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
κορν φλάουερ
230 γρ. φιλέτο γαλοπούλας (μπουκίτσες)
60 γρ. πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πράσινες) κομμένες σε μπαστουνακια
½ κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κ.γλ. σκόρδο
60 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. σάλτσα ντομάτας
½ κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. θυμάρι
½ ποτηριού του νερού λευκό κρασί
αλάτι- πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για το κεμπάπ και στη συνέχεια τα πλάθουμε και ψήνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα μας.

Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο