A  A  A +
Πίσω
Καραμελωμένα κότσια αρνιού
Καραμελωμένα κότσια αρνιού

Υλικά

Υλικά για 2 κότσια
1 κοτσάνι σέλερι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. τομάτα πελτέ θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γλ. Πιπερόκοκκους
1 κ.γλ. Κεδροκούκουτσα
1 λ. σκούρο ζωμό μοσχαρήσιο
3 κ.σ. σιρόπι βαλσάμικου
1 κ.σ. μέλι
αλάτι- πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τέλος το ζωμό. Τοποθετούμε τα κότσια σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190ºC για 1,5 ώρα. Αφαιρούμε το σκέπασμα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα γυρίζοντας τα κότσια να πάρουν χρώμα από κάθε μεριά. Κρατάμε τα κότσια ζεστά, σουρώνουμε το υγρό του ταψιού, προσθέτουμε σε αυτό το σιρόπι βαλσάμικο, το μέλι και σιγοβράζουμε έως ότου η σάλτσα δέσει και γλασάρει. Με αυτή τη πηχτή σάλτσα καραμελώνουμε τα κότσια και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Από το τεύχος 37 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο