A  A  A +
Πίσω
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βανίλιες και φασκόμηλο
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βανίλιες και φασκόμηλο

Υλικά

1 μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κτγ κόλιανδρο κόκκους
ελαιόλαδο
2 βανίλιες
4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
1 μικρό ποτηράκι τσίπουρο

Βήματα

Εκτέλεση

Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με το αλάτι, το πιπέρι και τους σπασμένους κόκκους κόλιανδρου. Σε καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τη μπριζόλα για περίπου 3 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις γυρίσουμε τη μπριζόλα προσθέτουμε στο πλάι της τις βανίλιες σε φέτες, το φασκόμηλο και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά ανάλογα με το πώς προτιμούμε το κρέας (κατά προτίμηση μέτριο ψήσιμο). Αφαιρούμε το κρέας και σβήνουμε με το τσίπουρο.  

Από το τεύχος 42 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο