A  A  A +
Πίσω
Συκωταριά «κοτόπουλου» αβγολέμονο
Συκωταριά «κοτόπουλου» αβγολέμονο

Υλικά

500 γρ. συκωτάκια & καρδιές πουλιών
Αλάτι – πιπέρι
½ φλ. Αλεύρι
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες
Ελαιόλαδο
500 ml ζωμός λαχανικών
2 λεμόνια (χυμός)
2 κρόκους αυγών
2 κλαδάκια άνηθο χοντροκομμένο
Ρίγανη

Βήματα

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα συκωτάκια και τις καρδιές πουλιών. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μαζί για 1 λεπτό, σβήνουμε με το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας το ζωμό σταδιακά. Αναμιγνύουμε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτουμε σε αυτό σταδιακά και ανακατεύοντας 3 μεγάλες κουταλιές από το μαγειρεμένο ζεστό ζωμό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους με το λεμόνι στα συκωτάκια και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη και τον άνηθο.

Από το τεύχος 40 (MAΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο