A  A  A +
Πίσω
Τηγανιά μανιταριών
Τηγανιά μανιταριών

Υλικά

500 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά και πλευρώτους)
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Χυμός 1 λεμονιού
4 φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μπουκιές και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το βούτυρο και το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.

Από το τεύχος 38 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο