Χαράζουμε το λίπος της μπριζόλας με μαχαίρι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Κόβουμε τα βερίκοκα σε μακρόστενες φέτες, την πιπερόριζα σε πολύ λεπτά ζουλιέν και ψιλοκόβουμε την πιπερίτσα. Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως τη μπριζόλα. Μαγειρεύουμε από τη μια πλευρά για 3 λεπτά και γυρίζουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βερίκοκο, την πιπερόριζα, την πιπερίτσα και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Όταν η μπριζόλα είναι έτοιμη σβήνουμε με το κρασί.
Από το τεύχος 42 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο