A  A  A +
Πίσω
Χοιρινό κότσι στη γάστρα
Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Υλικά

Υλικά για 2 κότσια
½ φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γλ. αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κοτσάνι σέλερι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
750 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι φρέσκο φασκόμηλο

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Αλευρώνουμε καλά τα κότσια και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές σε καυτό ελαιόλαδο μέσα σε μεταλλική γάστρα. Αφαιρούμε τα κότσια και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και βυθίζουμε σε αυτό τα κότσια, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και το φασκόμηλο. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 90’ λεπτά σε φούρνο στους 200º C. Aνοίγουμε τη γάστρα, ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, γυρνάμε τα κότσια και ξαναψήνουμε για άλλο τόσο. Αφαιρούμε τα κότσια από το υγρό της γάστρας και στραγγίζουμε το περιεχόμενο σε κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε το ζωμό να ελαττωθεί κατά το ήμισυ και περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα κότσια στο σερβίρισμα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Από το τεύχος 37 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο