Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Η Ελλάδα World’s Best Coffee Nation και για το 2012!
Η Ελλάδα World’s Best Coffee Nation και για το 2012!

Τα World Latte Art και World Coffee in Good Spirits Championships που πραγµατοποιήθηκαν στην Κορέα τον Νοέμβριο, ολοκληρώθηκαν µε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα για τη χώρα µας, επιβεβαιώνοντας κάθε δυνατή πρόβλεψη και ελπίδα που είχε δημιουργηθεί ύστερα και από την επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς διοργανώσεις τον περασμένο Ιούνιο στη Βιέννη! Πράγματι, για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε World’s Best Coffee Nation, χάρη στις επιδόσεις και στις βαθµολογίες που συγκέντρωσαν οι ελληνικές συµµετοχές τόσο τώρα στη Σεούλ όσο και στη Βιέννη. Όσον αφορά στους διαγωνισµούς που πραγµατοποιήθηκαν στη Σεούλ, η χώρα µας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Coffee in Good Spirits µε τον Σταύρο Λαµπρινίδη, ενώ ο Ούγγρος Akos Orosz βγήκε πρώτος και ο Βέλγος Ronny Billemon τρίτος. Στο World Latte Art, η δική μας Tania Konstantinova παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που δεν κατάφερε ωστόσο να την οδηγήσει στους τελικούς. Εκεί και οι τρεις πρώτες θέσεις καταλήφθησαν από γυναίκες: η πρώτη από τη Ρωσίδα Victori Karshitseva, η δεύτερη από τη Βραζιλιάνα Graciele Rodigues και η τρίτη από τη Γερμανίδα Luzia Taschler. Στην φωτογραφία αριστερά διακρίνονται οι Tania Konstantinova, Στ. Λαμπρινίδης και Γιάννης Γαλλιατσάτος με την ελληνική σημαία ανά χείρας!

 

Στις φωτογραφίες: Από αριστερά, ο Βέλγος Ronny Billemon, ο Στ. Λαµπρινίδης και ο Ούγγρος Akos Orosz. Στιγμιότυπο από το πρόγραμμα του κ. Λαμπρινίδη.  

Στις φωτογραφίες: Η Tania Konstantinova την ώρα του διαγωνισμού. Στήριξη στους εκπροσώπους της Ελλάδας παρείχαν με την παρουσία τους και οι Στέφανος Δωματιώτης και Χρήστος Λουκάκης.

Από το τεύχος 45 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Snack and Coffee.