A  A  A +
Πίσω
PINK MOLECULAR
PINK MOLECULAR

Υλικά

Για 2 ροφήματα:
Για τον καφέ:
20 γρ. καφέ (El Majahual Kenya Style)
320 γρ. Νερό
5 ml σιρόπι σφενδάμου
5 γρ. Ginger
2 soda chargers
2 sticks vanilla Μαδαγασκάρης
Για τον αφρό:
1 σταγόνα πικραμύγδαλο
40 γρ. Ιβίσκος
1 ζελατίνη ζαχαροπλαστικής
400 ml νερό
Για το αφέψημα:
8 γρ. Cascara
5 γρ. μίγμα από αποξηραμένα βατόμουρα
10 ml σιρόπι γιασεμί

Βήματα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το αφέψημα σε ένα aeropress (80 ml νερό) αφήνοντάς το να εκχυλιστεί για 5 λεπτά. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε λίγο στην άκρη. Κάνουμε brewing τον καφέ και το ρίχνουμε σε ενα σιφόνι μοριακής προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και κουμπώνουμε τις 2 αμπούλες σόδας. Μετά από 2 λεπτά απελευθερώνουμε τον αέρα, ξεκουμπώνουμε και σουρώνουμε το reduction σε ένα άλλο κανατάκι. Για τον αφρό, λιώνουμε τις ζελατίνες σε 100 ml νερό. Βράζουμε τον ιβίσκο και το πικραμύγδαλο σε 300 ml. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε άλλο σιφόνι και βάζουμε ξανά τις 2 αμπούλες και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε 40 ml το αφέψημα, συμπληρώνουμε καφέ φίλτρου και μετά τον αφρό.  

Συνταγή: Θανάσης Νικόλης, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 51 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του περιοδικού Snack & Coffee.