Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Γιορτινές αρτοδημιουργίες
Γιορτινές αρτοδημιουργίες

Τέσσερα αλλιώτικα ψωμιά είναι οι προτάσεις της αρτοποιού Ελένης Καμάρδα, ιδανικά για κάθε περίσταση που συγκεντρώνει κόσμο στο εορταστικό τραπέζι, από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό μέχρι το επίσημο δείπνο της βραδιάς των Χριστουγέννων.

H περίοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτη περιστάσεις για πλούσια γιορτινά τραπέζια με κλασικές και αλλιώτικες γεύσεις, κάτι που για εσάς μεταφράζεται σε ευκαιρία για διαφοροποίηση. Πώς; Προτείνοντας για αυτές και μόνο τις μέρες αλλιώτικα ψωμιά με γεύσεις που παραπέμπουν στις γιορτές. Με τις κατάλληλες συνταγές μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά ψωμιών special series, όπως συνήθως λέγονται οι προτάσεις για εποχιακά προϊόντα, που θα κάνουν αίσθηση. Η συνεργάτης μας Ελένη Καμάρδα παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά ψωμιά που μπορείτε να παρασκευάσετε κι εσείς ή να εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε παρόμοια, που όμως θα έχουν το δικό σας προσωπικό στιλ. Το concept είναι να έχετε διαφορετικές προτάσεις για κάθε γεύμα. Στο πρωινό ταιριάζει το ψωμί με ξηρούς καρπούς και μήλα, το μεσημέρι το γεμιστό με ψαρονέφρι και χαλούμι, το απόγευμα, μαζί με τον καφέ ή το τσάι, το ψωμί με το ρούμι και τη σοκολάτα παίρνει το ρόλο του γλυκού, ενώ για τις βραδινές ώρες το ψωμί με κρεμμύδια και σπόρους κόλιανδρου συνοδεύει αρμονικά ελαφριά γιορτινά πιάτα. Μετά τη δημιουργία σειρά έχει η πώληση και για να γίνουν ανάρπαστα, καλό θα ήταν να φροντίσετε τους τρόπους που θα τα συστήσετε στο κοινό σας. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να εφαρμόσετε κάποια από τα τρικ του σύγχρονου μάρκετινγκ, όπως αυτά που ακολουθούν...

 01  Επικοινωνήστε έγκαιρα στους πελάτες σας ότι για την περίοδο των Χριστουγέννων θα έχετε... εκπλήξεις για εκείνους! Ένα καλό χρονικό διάστημα είναι εκείνο της μίας εβδομάδας ώστε να φανεί κοντινό και να αυξηθεί το ενδιαφέρον τους. 

 02  Στην επίσημη πρώτη των ψωμιών σας “γιορτάστε” το, δίνοντας στις δημιουργίες το δικό τους χώρο και στους πελάτες την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν. 

 03  Λόγω υλικών τα ειδικά εορταστικά ψωμιά θα είναι ακριβότερα από το ψωμί που έχουν συνηθίσει να αγοράζουν, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους συμβουλέψετε σωστά με ποια φαγητά και σε ποιες περιστάσεις ταιριάζουν.

 04  Καθημερινά και για όλο το διάστημα των γιορτών διαφημίστε τα special ψωμιά είτε προφορικά είτε με έναν όμορφο κατάλογο και για τους πιο... τεχνολογικά εξελιγμένους, στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  ΣΥΝΤΑΓΕΣ:  

Ψωμί με φουντούκια & μακαντέμια

Ψωμί με χαλούμι & καπνιστό ψαρονέφρι

Ψωμί με σοκολάτα & μαύρο ρούμι

Ψωμί με αποξηραμένα κρεμμύδια & κόλιανδρο

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.