Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Τα best sellers της Σαρακοστής
Τα best sellers της Σαρακοστής

Πλησιάζει η Σαρακοστή και όλοι οι επαγγελματίες σχεδιάζουν τις νηστίσιμες προτάσεις τους. Ανάμεσα σ' αυτές, τρεις είναι οι αδιαφιλονίκητες best seller συνταγές, τις οποίες σας παρουσιάζουμε μαζί με τις παραλλαγές τους!

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο έχει ως αποτέλεσμα πολλές και διαφορετικές προτάσεις με στόχο πάντα την κάλυψη των επιθυμιών του πελάτη και, παρότι η δημιουργικότητα μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, είναι σημαντικό να μη χάνεται η ουσία! Άλλωστε το μήνυμα της Σαρακοστής είναι η αποχή από κάθε είδους υλιστική απόλαυση με στόχο την πνευματική και σωματική κάθαρση. Το κρέας, το γάλα, το βούτυρο και μια σειρά άλλων συστατικών που αποτελούν τη βάση των περισσότερων συνταγών «εξαφανίζονται» από το διαιτολόγιο των πιστών από την Καθαρά Δευτέρα -αφετηρία της σαρανταήμερης νηστείας- μέχρι και το βράδυ της Ανάστασης. Αντίστοιχα, οι αρτοποιοί καλούνται να δημιουργήσουν προϊόντα με άλλα, νηστίσιμα συστατικά που από τη μία, να ικανοποιούν το θρησκευτικό φρόνημα των πελατών τους και από την άλλη, να έχουν νόστιμη γεύση και να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά. Το στοίχημα της Σαρακοστής λοιπόν για κάθε επαγγελματία του επισιτιστικού κλάδου βρίσκεται στην ανακάλυψη της λεπτής εκείνης ισορροπίας μεταξύ παραδοσιακών εκδοχών και δημιουργικών παραλλαγών, ώστε οι 40 ημέρες στέρησης να μη μοιάζουν... τιμωρία. Μετά από μια προσεκτική επιλογή προϊόντων, καταλήξαμε στο Top 3 της Σαρακοστής, το οποίο σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Το concept αποτελείται από τους τρεις πιο δημοφιλείς νηστίσιμους κωδικούς του αρτοποιείου (λαγάνα, σνακ και γλυκό), σε εκδοχές, που αν και ελαφρώς είναι παραλλαγμένες, δεν απέχουν πολύ γευστικά από τις κλασικές: 

Λαγάνα με αλεύρι καλαμποκιού

Λαγάνα με αλεύρι σίκαλης και ελιές

Μηλόπιτα

Σπανακόπιτα

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Συνταγές: Παναγιώτης Λεντοβάς, Captain's Bakery

Επιμέλεια Συνταγών: Μιχάλης Ορεστίδης

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"