Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη χαμηλή ταχύτητα για 3’ και 5’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το μείγμα των αρωματικών κατά το τελευταίο λεπτό του ζυμώματος (θερμ. ζύμης 28°C). Τοποθετούμε τη ζύμη σε σκεύος και σκεπάζουμε με πανί για 1 ώρα. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη με τα χέρια για να φύγει ο αέρας. Κόβουμε σε τεμάχια 100 γρ., τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τα σκεπάζουμε με πανί. Μετά από 5-10’ ξεκούρασης, ανοίγουμε μια οπή σε κάθε μπάλα με την άκρη του πλάστη και με τα δάχτυλα περιστρέφουμε, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το άνοιγμα της οπής σε 4-5 εκ. Τοποθετούμε τα bagels σε λαδόκολλα και ξανασκεπάζουμε με πανί για 15-20’ για να διογκωθούν. Βράζουμε το μείγμα εμποτισμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βυθίζουμε τα bagels για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά τους. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 2’, τα αλείφουμε με αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200°C για 15-20’ με λίγο ατμό.
Ιδέα!
Όπως όλα τα αρωματικά ψωμιά, έτσι και τα μεσογειακά bagels γίνονται υπέροχα σάντουιτς με αλλαντικά, τυριά και φρέσκα λαχανικά. Τα δυνατά μυρωδικά δίνουν... ελληνικό χαρακτήρα στην κοσμοπολίτικη λιχουδιά.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 110 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.