A  A  A +
Πίσω
Βrioche με fois gras
Βrioche με fois gras

Υλικά

Mini brioche 10 τμχ.
Pate de fois gras 400 γρ.
Ζελέ μανταρίνι 200 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε λεπτές στρογγυλές φετούλες από ψωμάκια τύπου brioche και ετοιμάζουμε το πατέ: Αφαιρούμε τις ίνες από 500 γρ. συκώτι πάπιας, μαρινάρουμε με μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, λίγο κονιάκ και λίγο Πορτό. Βάζουμε σε μικρό σκεύος με βάρος από πάνω και ψήνουμε σε μπαιν μαρί μισή ωρα. Αφαιρούμε το λίπος και κόβουμε σε στρογγυλές φετούλες. Ετοιμάζουμε και το ζελέ μανταρίνι βράζοντας 250 γρ. χυμό μανταρίνι, 100 γρ. ζάχαρη και 10 γρ. φύλλο ζελατίνης. Το απλώνουμε σε ταψάκι να παγώσει και το κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια. Στήνουμε το brioche  βάζοντας επάνω ένα δίσκο πατέ κι ένα δίσκο ζελέ μανταρίνι.Τελειώνουμε με λίγο σχοινόπρασο.

 

Συνταγή: Σπύρος Αρβανιτάκης (ARIA FINE CATERING)

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.