A  A  A +
Πίσω
Γερμανικό ψωμί σικάλεως
Γερμανικό ψωμί σικάλεως

Υλικά

Αλεύρι σίκαλης ενισχυμένο 1 κιλό
Αλεύρι ολικής άλεσης 200 γρ
Αλεύρι 70άρι δυνατό 800 γρ
Αλάτι 40 γρ
Μαγιά 60 γρ
Υγρό προζύμι 100 γρ
Νερό 1.200 ml

Βήματα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια για 3 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε σε φρατζόλες ή καρβέλια βάρους 600 γρ. και, τέλος, ψήνουμε σε θερμοκρασία 210°C για 50 λεπτά.

Συνταγή: Βασίλης Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρενιέρης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.