Για την αμυγδαλόπαστα: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα περνάμε από την πραλινομηχανή. Aπλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο εργασίας. Στρώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα μέτριο «φύλλο» από τη ζύμη της αμυγδαλόπαστας και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ το πλήθος των γλυκών που θα παρασκευάσουμε.
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση: Μαραίνουμε το μήλο πασπαλισμένο με ζάχαρη για δύο περίπου ώρες στο φούρνο, σε θερμοκρασία 100°C. Εν συνεχεία το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο της κάθε ζύμης και κλείνουμε δίνοντας με τα δάχτυλα σχήμα μισοφέγγαρου. Ενισχύουμε την εμφάνιση και τη γεύση πασπαλίζοντας τα γλυκά μας με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συνταγή: Νίκος Κιρκιμπολάκη
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.