Για την αμυγδαλόπαστα: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα περνάμε από την πραλινομηχανή.Aπλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο εργασίας. Στρώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα μέτριο «φύλλο» από τη ζύμη της αμυγδαλόπαστας και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ το πλήθος των γλυκών που θα παρασκευάσουμε.
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση: Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα το καλτσούνι, σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συνταγή: Νίκος Κιρκιμπολάκης
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.