A  A  A +
Πίσω
Καλτσούνια με ξηρούς καρπούς και σταφίδες
Καλτσούνια με ξηρούς καρπούς και σταφίδες

Υλικά

Για την αμυγδαλόπαστα:
Πούδρα λευκού αμυγδάλου 1.000 γρ.
Ζάχαρη 500 γρ.
Κονιάκ ή Cointreau 100 ml
Γλυκόζη 100 ml
Για τη γέμιση & τη διακόσμηση:
Μαρμελάδα βερίκοκο 200 γρ.
Καρύδι σε τρίμμα 50 γρ.
Αμύγδαλο σε τρίμμα 50 γρ.
Σταφίδες 100 γρ.
Ζάχαρη άχνη 1.000 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για την αμυγδαλόπαστα: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα περνάμε από την πραλινομηχανή.Aπλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο εργασίας. Στρώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα μέτριο «φύλλο» από τη ζύμη της αμυγδαλόπαστας και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ το πλήθος των γλυκών που θα παρασκευάσουμε.

Για τη γέμιση & τη διακόσμηση: Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα το καλτσούνι, σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

Συνταγή: Νίκος Κιρκιμπολάκης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος 

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.