A  A  A +
Πίσω
Λαγάνα με αλεύρι καλαμποκιού
Λαγάνα με αλεύρι καλαμποκιού

Υλικά

Αλεύρι καλαμποκιού 250 γρ.
Αλεύρι κίτρινο, τύπου Μ 250 γρ.
Αλεύρι πολυτελείας 500 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 40 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Μαγιά 40 γρ.
Νερό (χλιαρό) 630 - 670 γρ.
Μαργαρίνη (λιωμένη) 100 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε στόφα ή σε ζεστό μέρος για μία περίπου ώρα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος και να ξαναστοφάρουμε. Πασπαλίζουμε τα ζυμάρια με μπόλικο καλαμποκάλευρο και τρυπάμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Ψήνουμε στους 175°C για 30 - 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της λαγάνας.

Συνταγή: Παναγιώτης Λεντοβάς, Captain's Bakery

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης 

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.