A  A  A +
Πίσω
Pandoro από την Ιταλία
Pandoro από την Ιταλία


Υλικά

Αλεύρι κοσκινισμένο 375 γρ.
Μαγιά 85 γρ.
Άχνη ζάχαρη 125 γρ.
Αβγά 5
πορτοκαλιού 3 κ.τ.γ.
Ζεστό γάλα 250 γρ.
Βούτυρο 125 γρ.
Βανίλια 1 πρέζα
Αλάτι 1 πρέζα
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ.τ.γ
Άχνη ζάχαρη με γεύση βανίλια

Βήματα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά λιωμένη σε νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τους 5 κρόκους αβγών σιγά σιγά. Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να προκύψει μία αφράτη ζύμη και στη συνέχεια την αφήνουμε να φουσκώσει, καλύπτοντάς την με μια πετσέτα για 2-3 ώρες. Την τοποθετούμε σε ειδική φόρμα με γιορτινό σχέδιο (προαιρετικά) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφού περάσουν 20 λεπτά, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με την άχνη ζάχαρη.

Από το τεύχος 93 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Α-Ζ