Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κρεμμύδι και τους σπόρους κόλιανδρου, για 3 λεπτά στην αρχή και για ακόμα 3 στη γρήγορη ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτουμε στη ζύμη τα αποξηραμένα κρεμμύδια και τους σπόρους κόλιανδρου (θερμοκρασία ζύμης 27°C). Τοποθετούμε τη ζύμη σε σκεύος, σκεπάζουμε με βαμβακερό πανί για 40’. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι κόβουμε σε τεμάχια 500 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό (καρβέλι). Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με βαμβακερό ύφασμα για 20 – 30 λεπτά. Χαράζουμε την επιφάνεια των ψωμιών κατά βούληση, ψεκάζουμε με νερό και διακοσμούμε με σπόρους κόλιανδρου. Ψήνουμε τα ψωμιά στους 200°C για 30 – 40 λεπτά με ατμό.
Info: Τα αποξηραμένα κρεμμύδια είναι ένα προϊόν που μπορείτε άνετα να βρείτε στην αγορά. Αν όμως θέλετε να δώσετε διαφορετική γεύση και άρωμα, φτιάξτε τα μόνοι σας προσθέτοντας μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.