Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα τρία διαφορετικά βούτυρα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα του πορτοκαλιού, ένα ένα τα αβγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το καρύδι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και βάζουμε στον φούρνο στους 175°C για περίπου μια ώρα (για μια βασιλόπιτα του ενός κιλού). Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και επικαλύπτουμε με πλούσια ποσότητα άχνης ζάχαρης και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της αρεσκείας μας.
Συνταγή: Νίκος Κουτσούκος, Ζαχ/στείο Valeron
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης "Studio Verve"
Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.