Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Παγωτό φιστίκι
Παγωτό φιστίκι

Ο υπεύθυνος των ζαχαροπλαστείων “Κωνσταντινίδης”, pastry chef Νίκος Νερολαδάκης παρουσιάζει βήμα βήμα τη δική του αυθεντική συνταγή για παγωτό φιστίκι με μοναδική υφή και γεύση και προτείνει μια υπέροχη συνταγή για μπόμπα από παγωτό φιστίκι!

Παλιός πια συνεργάτης του περιοδικού μας και ένας από τους πλέον καταξιωμένους pastry chef στο χώρο του παγωτού, ο Νίκος Νερολαδάκης ήταν ο πλέον κατάλληλος για να παρουσιάσει μια αυθεντική συνταγή παγωτού που μπορεί να μιλήσει κατευθείαν στη... γλώσσα των καταναλωτών!. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που εντυπωσίασε το κοινό των σεμιναρίων Bakery and Pastry Chefs της 14ης ΑRTOZA με το αλησμόνητο παγωτό φιστίκι που παρασκεύασε. Χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες πέτυχε ένα τέλειο από τεχνικής αλλά και γευστικής πλευράς αποτέλεσμα, μια σίγουρη συνταγή επιτυχίας! 

 

 

Δημοφιλές και gourmet!

Δεν επιλέξαμε τυχαία το παγωτό φιστίκι... Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις παγωτού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και μάλιστα είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα, η γεύση του ξεπερνάει τις κλασικές «βανίλια - σοκολάτα» και αφήνει πίσω τις πιο... παιδικές γεύσεις φρούτων όπως η φράουλα. Ουσιαστικά, ανεβάζει την απόλαυση ένα σκαλί πιο πάνω με λεπτές ισορροπίες μεταξύ των συστατικών και φίνο άρωμα που ανταγωνίζεται την πλούσια υφή και τη βουτυρένια δομή του. Δεν θα ήταν υπερβολή μάλιστα, να πούμε ότι πρόκειται για την πρώτη... gourmet γεύση παγωτού αφού άνοιξε νέους γευστικούς ορίζοντες στο κοινό που με την σειρά του, τη λατρεύει... 

 Δείτε τις συνταγές: 

Παγωτό φιστίκι

Τούρτα με παγωτό φιστίκι

Συνταγές: Νίκος Νερολαδάκης

Επιμέλεια/Κείμενο: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 162 (Μάρτιος/Απρίλιος 2015) του περιοδικού Z+G.