Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Καινοτόμο project από Έλληνες φοιτητές: Παγωτό από γάλα ρυζιού, χωρίς χοληστερίνη!
Καινοτόμο project από Έλληνες φοιτητές: Παγωτό από γάλα ρυζιού, χωρίς χοληστερίνη!

Μία πρωτοποριακή ιδέα, με άμεση εφαρμογή στην επαγγελματική αγορά, εμπνεύστηκε και υλοποίησε μία ομάδα φοιτητών του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος Νίκος Τζιμπώνης (δεξιά) μαζί με τον Γιώργο Ταγκαλίδη και την Μαριαλένα Πασχαλίδου κάνοντας μία αρχική ανάλυση αγοράς μέσω διαδικτύου, διαπίστωσαν πως στην ελληνική αγορά του (τυποποιημένου) παγωτού, υπάρχει ένα κενό ως προς τα παγωτά χωρίς λακτόζη και γενικά ως προς τα διαφοροποιημένα παγωτά. Έτσι δημιούργησαν ένα προϊόν που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας συγκεκριμένης κατηγορίας καταναλωτών, οι οποίοι στερούνται το κανονικό παγωτό από ζωϊκό γάλα είτε λόγω προβλημάτων υγείας (δυσανεκτικοί ή με υψηλή χοληστερίνη), είτε λόγω διατροφικών προτύπων (χορτοφάγοι), ακόμα και λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων (χριστιανοί ορθόδοξοι σε περίοδο νηστείας). Η πρόταση ουσιαστικά είναι ένα Business Plan το οποίοαφορά την δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας παγωτού από γάλα ρυζιού. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με κάποιες γαλακτοβιομηχανίες ώστε να κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη. Όσο για την αξιοποίηση του εν λόγω project σε βιοτεχνικό επίπεδο, όπως μας είπε ο κ. Τζιμπώνης «όλα είναι πιθανά...».