A  A  A +
Πίσω
Βελουτέ Κολοκύθας
Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά

Κολοκύθα 500 γρ.
Χυμό πορτοκάλι 250 γρ.
Ζωμό κότας 250 γρ.
Στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ.
Μανούρι 330 γρ.
Φλούδες μελιτζάνας
Φρέσκο τζίντζερ
Αλατοπίπερο

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε καρεδάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και ζωμό κότας (50-50) μέχρι να σκεπάσει την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξύσμα τζίντζερ. Αφήνουμε να μαλακώσει, το περνάμε στο μίξερ και το κρατάμε ζεστό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μανούρι (30 - 70) με λίγο αλατοπίπερο. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τη φλούδα της μελιτζάνας και τηγανίζουμε. Βάζουμε σε σφηνάκια μια στρώση βελουτέ κολοκύθας, μια κενέλ μους τυριού και γαρνίρουμε με τις φλούδες μελιτζάνας.

Συνταγή: Jean Louis Καψαλάς, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 154 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του περιοδικού Z+G.