A  A  A +
Πίσω
Γαλοπούλα με φρούτα & σος κράνμπερι
Γαλοπούλα με φρούτα & σος κράνμπερι

Υλικά

Στήθος γαλοπούλας 1 τμχ.
Αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, φρέσκα αχλάδια από 4τμχ.
Αποξηραμένα κράνμπερι 150 γρ.
Βούτυρο, αλατοπίπερο, μέλι, ζάχαρη, χυμός κράνμπερι φύλλα δάφνης

Βήματα

Εκτέλεση

Ψήνουμε το στήθος γαλοπούλας μπρεζέ με καπάκι στο φούρνο με λίγο χυμό κράνμπερι και φύλλα δάφνης. Γλασάρουμε μαζί τα φρούτα, τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε βούτυρο και λίγη ζάχαρη και τα βράζουμε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει το στήθος, βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό. Βράζουμε το ζουμί της κατσαρόλας με 2 κ.σ. μέλι και 150 γρ. ξερά κράνμπερι και το δένουμε με λίγο roux. Κόβουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και σερβίρουμε μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Συνταγή: Jean Louis Καψαλάς, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 154 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013)