A  A  A +
Πίσω
Καραβίδες – wasabi σε φωλιά καταΐφι
Καραβίδες – wasabi σε φωλιά καταΐφι

Υλικά

Φύλλο καταΐφι 150 γρ.
Κρέμα γάλακτος 150 γρ.
Ολόκληρες καραβίδες 4 τμχ.
Βούτυρο, σκόνη wasabi, ελαιόλαδο, σουσάμι, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι, σόγια sauce από λίγο

Βήματα

Εκτέλεση

Φορμάρουμε μικρές μπαλίτσες καταΐφι ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τζίντζερ σε σκόνη και τα περνάμε από το φούρνο να ψηθούν. Ποσάρουμε τις καραβίδες και μαρινάρουμε με λάδι, σουσάμι, σόγια, αλάτι και λευκό πιπέρι. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και προσθέτουμε ελάχιστο wasabi και αλάτι. Βάζουμε σε σφηνοπότηρο από μια μπαλίτσα καταΐφι, μια ροζέτα σαντιγί με wasabi και γαρνίρουμε με την καθαρισμένη ουρά καραβίδας και λίγο μαϊντανό.

Συνταγή: Jean Louis Καψαλάς, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 154 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του περιοδικού Z+G.